Menu Zavřeno

Chystá se velký návrat…

Zajímá vás, o kom je řeč? Můžeme prozradit, že se chystá opravdu velký návrat zkušeného harcovníka, který by náš tým měl posílit do nadcházející sezóny. Chcete vědět víc, tak si pročtěte tento článek.

O koho se jedná?
Tento hráč si prošel napříč spektrem soutěží od IV. třídy přes I.A třídu až po divizi.

Stále nevíte?
Tak zkusíme pomoci ještě o něco více, tohle je seznam jeho bývalých klubů – S.S. Ostrá, FK Slovan Lysá nad Labem, SK Polaban Nymburk, FK Červené Pečky, SK Rejšice a v neposlední řadě divizní FK Brandýs nad Labem.

A kdyby ještě stále někdo nevěděl máme poslední nápovědu.
Jednatřicet let, stratovský srdcař s velkými ambicemi a chutí dotáhnout Stratov historicky poprvé do Okresního přeboru.

Myslím, že teď už vědět budete. Je to náš trenér Michal Kubín, který by měl tedy zaujmout pozici hrajícího trenéra v našem mužstvu dospělých. Jak se vše přihodilo, co ho k rozhodnutí vedlo, jaké má očekávání a další si můžete přečíst v rozhovoru se samotným Michalem, kterého jsme trošku vyzpovídali.

Vítáme tě zpátky Michale, kdy tě poprvé napadlo, že by jsi se vrátil do Stratova jako hráč?

Ahoj Ahoj Ahoj, díky za přivítání. Kdo mě zná tak ví, že jsem vždy chtěl ve Stratově hrát. Každý půlrok na to téma přišla řeč u limonády nebo piva, touha byla veliká, ale osud to chtěl jinak. Stratov vždy byl je a bude klub mého srdce. Vyrůstal jsem tu, trénoval jsem tu, znám tu spousty lidí, mám tu spousty kamarádů a jako kluk už jsem tíhnul k tomu být mezi těmi dospělými a být součástí Stratova. Vlastně můj první trenér byl už pan Vavřík, to je už pěkná řádka let a řekl bych, že ani Ty nevíš, o koho se jedná?! 😃 Ten mi tu dal poprvé šanci.
Dalo by se říct, že když bych mohl a bylo by to možné, hrál bych současně za Stratov a také v jiném klubu, kde bych současně působil. To ale bohužel není možné, a tak jsem přijmul nabídky a příležitosti, které mi byly nabídnuty z jiných klubů a soutěží a Stratovu jsem fandil pouze od piva a klobásy. Takže ta cesta k vrácení se do Stratova trvala něco kolem 7 nebo 8 let. Ale vždy jsem měl ke Stratovu blízko, sledoval jsem ho a přál si, aby se tu klukům dařilo. Nešlo to taky jinak, když tu aktivně hrál můj brácha David a trénoval můj táta. Prostě vše vedlo k tomu, že se jednou vrátím.

Co tě k tomuto kroku vedlo a nevidíš problém s tím, že budeš jako hrající trenér?

K návratu do Stratova mě vedlo více věcí. V první řadě už tu přibližně rok působím jako trenér a skloubit to s aktivním hraním fotbalu v jiném klubu je časově a fyzicky dost náročné. Ke všemu v posledním roce, kdy jsem působil ve vyšší soutěži, kde nároky na tréninky, účast na trénincích a celkovém výkonu hodně záleželo, tak bylo opravdu obtížné vše spojit, a i díky bráchovi Davidovi vše fungovalo tak, že nebylo znát, zda na tréninku nebo zápase jsem přítomen nebo ne.
Další faktor je mé zaměstnání a také, bohužel, i věk. V tuto chvíli v zaměstnání končím, budu nastupovat na novou pozici, která bude celkem jistě časově náročná, a tak jsem se rozhodl, že již nebudu působit na „dvou frontách“ a budu jak hráč, tak i trenér v jednom klubu. Rozhodování to bylo dlouhé, těžké, ale těším se a doufám, že vše bude fungovat jako tomu bylo do teď a pevně věřím, že i částečně klukům, a hlavně Stratovu pomůžu k dobrým výsledkům a budeme rozdávat radost sobě a fanouškům, kteří nás podporují…ať nezapomenu, za to jim děkuji. Vím o nich nejen já, ale také kluci a za všechny říkám velké DÍKY!!
A abych odpověděl přímo na Tvůj dotaz…nedokážu říct, zda to problém bude či nikoli, ale pokusím se udělat vše pro to, aby to problém nebyl, aby vše fungovalo a pokud bych sám zhodnotil, že to tak není správné, že to tak nefunguje podle mých představ, tak nemám problém zůstat jen za lajnou. Takhle jsem s tím sám smířený, zhodnotím si to během přípravy a přátelských zápasů a uvidíme, zda to splňuje to, co jsem očekával. Ale v tuhle chvíli je příliš brzy cokoli říkat, uvidíme za pár týdnů.

Přinášíš s sebou opravdu velké zkušenosti, co očekáváš od svého návratu?

Těžké říct. Je to dlouhá doba, co jsem tu působil, byl jsem tenkrát ještě mladý, ale teď věřím, že jsem lepší fotbalista, zkušenější a že těm mláďatům co tu kolem sebe mám, tedy kromě Unce a Božkova (Ladislav Jelínek a Jaroslav Bošina pozn.🙂), tak jim dokážu dodat klid, posunout je ne jen v tréninku ale i v zápase o něco výš, aby ve mně viděli třeba vzor jak pracovat, makat, být precizní, poctivý a chtěl bych, abych jim dostal do hlavy a pod kůži to jak vnímám Stratov já. Že pro Stratov bych se roztrhal, chci pro Stratov to nejlepší. Člověk si může říct, že přeháním, ale takhle to cítím, a i když jde „pouze“ o III. třídu, tak se tu stále o něco hraje a já chci, aby každý v okolí o Stratovu mluvil jen v tom nejlepším a bál se s nimi sehrát zápas, protože to jsou našlapaný „Rudý koně, koně Stratovský. 🙂 Takže ať jako trenér nebo hráč, chci to nejlepší pro celý Stratov… a ještě mnohem víc!!🙂

Jaké byly reakce týmu na tvůj návrat? A trošku na odlehčení, nebojí se někdo o své místo?

S klukama jsme si po jednom z tréninků sedli, pobavili se o tom, že bych se rád vrátil a proč, řekl jsem jim, co a jak, jaké mám představy, co bude, když se vrátím a že od nich, i od tebe kamaráde, chci upřímně názor na to. Většina kluků byla pro, neviděli v tom problém a mají to jako přínos pro to, čeho chceme společně dosáhnout.
Samozřejmě se našli také někteří, kteří nebyli pro, abych tu byl jako hrající trenér, velké díky jim patří za upřímnost, ale já se budu snažit ještě o to víc, abych je přesvědčil, že to může fungovat a že když na tom hřišti budeme spolu, tak se s nimi na tom hřišti o to všechno porvu a pomůžu, jak jen to půjde, abychom každý zápas společně zvládli.
A co se týče toho, zda se někdo bojí o místo… Je nás v týmu, teď už i se mnou kolem 18 kluků, možná více. Takže konkurence je tu veliká, a tak se každý musí bát o své místo a každý si to své místo musí zasloužit. Já obzvlášť!! 🙂
Samozřejmě mám tašku a kapsičky otevřené…jen tak mimochodem. 😃 😃

Jaké jsou tvé ambice a co by jsi chtěl se Stratovem dosáhnout?

Moje ambice? Mojí ambicí je ve Stratově dosáhnout na takové výsledky, které tu historicky nikdy nebyly.
Nebudu říkat soutěže, kam až chci nebo chceme dojít (divize?😃). Záleží na tom, jak budou pracovat kluci, co tomu chtějí dát, co tomu chtějí obětovat, jak budou poslouchat a plnit co jim říkám.
Ne vždy je nutné mít super talent, nebo v mít v týmu 10 super talentovaných sólistů. Jsem důkazem toho, že tvrdou a poctivou prací se člověk může dostat do vyšších soutěží, zahrát si skvělý kvalitní fotbal, podívat se na krásná místa a krásná hřiště (to nejkrásnější je stejně ve Stratově ♥ ) a na základě toho věřím, že když kluci, co tu jsou budou makat, dřít, budou poctivý, budeme výborná parta co táhne za jeden provaz a všichni si pro ty úspěchy spolu půjdeme, tak ty výsledky přijdou. Je to kolektivní sport, je to tu samý mladý šikovný kluk a pokud všichni budou makat jako jeden, čehož bych rád docílil, je to víc než mít v týmu 10 kvalitních individualit a věřím, že se to pak člověku, klukům, vše 10x víc vrátí.

Moc děkujeme za tvé vyčerpávající odpovědi a přejeme tobě i celému Stratovu ty nejlepší výkony a výsledky!

Já Ti děkuji za skvělý rozhovor a věřím, že i díky tobě, Fritzi, se nám všem bude dařit.
Kdo to dočetl až jsem, tak díky a klobouk dolů, snad vás z toho nebolí oči.
Uvidíme se na hřišti u klobásy, piva 🍻 nebo na baru. 🙂

Měj se a zdravím i naše fanoušky!

#DYCKYSTRATOV
TJ Sokol Stratov, spolek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..