Menu Zavřeno

Všechna utkání venku, 27 branek, ale pouze tři získané body!

Týden č. 42 se nesl v duchu tří venkovních zápasů, ve kterých diváci nebo chcete-li pořadatelé, podavači míčů, fyzioterapeuti, kondiční trenéři, maséři, fotografové anebo z povzdáli sledující diváci mimo areály fotbalových hřišť, viděli celkem 27 branek. Jak dopadli výsledky a kolik jsme vstřelili nebo obdrželi branek se dozvíte v tomto souhrnu. S největší pravděpodobností na minimálně tři týdny poslední takový. tak si užijte čtení!

Dorostenci nastříleli 11 branek asi odvezli „povinné“ tři body z Pátku!

První zápas zástupců našich barev obstarali skoro už tradičně dorostenci, kteří se tentokrát po třech domácích zápasech vydali na venkovní štaci do Pátku. Ten se nachází na chvostu dorostenecké tabulky, a tak se čekal jednoznačný průběh, a hlavně výsledek v podobě tří bodů. Kluci to vzali zodpovědně a s chutí potvrdili dobré výkony z předchozích zápasů, které jim výsledkově nevyšli. Ale už k samotnému zápasu, naši otevřeli dlouhý střelecký účet zápasu v 15. minutě, když se trefil Matyáš Chmelík, kluci kontrolovali hru a nepouštěli Pátek do velkých šancí a ani na naši půlku. Do konce poločasu pak přidal ještě branku Michal Fránek a také Vít Steinbach a do kabin šli kluci v klidu a s pohodovým výsledkem 3-0, to ještě naši ve druhé minutě nevyužili nabídnutou penaltu. Po poločase se pokračovalo v aktivní hře a častou střelbou. Šest minut po pauze se trefil Michal Bureš, pěknou ranou zpoza vápna. Důležitý moment přišel v 63. minutě, když se nechal vyloučit jeden z domácích stoperů, od té doby už naši dominovali a soupeř se k ničemu nedostal. Martin Prokeš se vysunul do útoku a během 22 minut zkompletoval hattrick. Poté se dokázal prosadit také aktivní Kuba Šoral. Branku si připsal také Petr Povolný, který se trefil ranou ze 40 metrů! Podobnou střelu vyslal také Michal Fránek, který přidal svou druhou branku v utkání, konečný střelecký účet zápasu pak symbolicky zakončil náš gólman Lukáš Šemlej, který si vzal na starost exekuci nabídnuté penalty z 90. minuty, kterou s přehledem proměnil a konečně jsme se po dvou neproměnných penaltách z minulých dvou zápasů také prosadili z této standardní situace. Zápas tak skončil výrazným vítězstvím našich v 0-11!

Pohodový zápas ohodnotil trenér dorostenců Michal Miklis:

„Opět jen s jedním hráčem na střídačce se k dalšímu zapasu zajíždělo do Pátku. Čekal nás poslední tým tabulky a proto “povinné” vítězství. Taktika byla od začátku jasná na nic nečekat a napadat soupeře ihned po rozehrávce. Což přineslo odměnu, již ve druhé minutě, kdy rozhodčí odpískal penaltu pro náš tým. K penaltě se postavil Fránek a stejně jako minule Prokeš nedal. Dále se pokračovalo defacto jen na jedné půlce. První gól zásluhou Chmelíka uklidnil celý tým. Soupeř se dostával na naši půlku jen sporadicky, a to díky nákopům a standardním situacím. Druhá půle začala jako první skončila, nadále aktivní hrou našich. Kluci ve druhé půli využili oslabeného soupeře a s chutí si zastříleli. Tímto chci poděkovat klukům za výkon. Doufám, že náš další zapas se odehraje, co nejdřív a navážeme na toto vítězství. Zároveň doufám, že pár jedinců změní postoj a začne chodit na tréninky – bez nich to nejde a zápasy dlouhodobě ve 12 lidech hrát nejdou.“

Pátek – Stratov 0-11 (0-3)
Branky: 15. Chmelík M. (0-1), 31. Fránek M. (0-2), 44. Steinbach V. (0-3), 51. Bureš M. (0-4), 66. Prokeš M. (0-5), 68. Povolný P. (0-6), 75. Šoral J. (0-7), 77. Prokeš M. (0-8), 81. Fránek M. (0-9), 88. Prokeš M. (0-10), 90. Šemlej L. (0-11)
Detailní report z utkání můžete najít zde.
Tímto vítězstvím se kluci posunuli opět do první desítky a s největší pravděpodobností přezimují na devátém místě tabulky se ziskem sedmi bodů . Další informace o postavení všech týmů naleznete zde.

Své další utkání měli dorostenci odehrát v sobotu 17.10. z důvodů nařízení vlády se všechny sportovní utkání a soutěže přerušují, a tak na další zápas si budeme muset počkat až na vyjádření FAČRu. S největší pravděpodobností se ale podzimní část ukončí a soutěže se budou dohrávat až na jaře, pokud se tedy situace okolo COVID-19 uklidní a stabilizuje.

Žáci odjížděli ze zápasu naštvaní a bohužel bez bodů!

Ve stejném termínu jako minulý týden, tedy v sobotu po poledni čekal naše žáky zápas proti sloučenému týmu Rožďalovice/ Hrubý Jeseník, ten se nacházel před zápasem na druhé příčce. Naši tam jeli s jasným plánem vyhrát a dotáhnout se na čelo tabulky. V zápase scházel náš nejlepší střelec Vojta Kalát, i přesto kluci věřili ve tři body. Zápas již tradičně v žákovské kategorii postrádal rozhodčího, a tak se pískání ujal jeden z domácích řad. Nutno říct, že mladý a nezkušený kluk, který zápas ovlivnil svými výroky (neodpískané fauly atp.) naši po poločase prohrávali bohužel už 4-0. Ve druhé půli se jim podařilo vstřelit čtyři branky, když se jednou prosadil Ondřej Rýpar a hattrick si připsal Albert Novotný, bohužel ale i domácí přidali branky, a tak nakonec utkání skončilo 7-4 v náš neprospěch. Naši tak otrávení, po výkonu člověka s píšťalkou odjížděli domů bez bodu. Velká škoda, jelikož naši měli z posledních zápasů velmi dobrou formu a dařilo se jim i výsledkově. Nezbývá nic jiného než toto utkání hodit za hlavu a soustředit se na další zápasy.

K zápasu dodal své hodnocení také trenér žáků Láďa Tangl:

„Utkání se hrálo na těžkém promočeném terénu, domácí se na zápas sešli v plné sestavě, což se projevilo při standardních situacích, kdy větší kluci domácích dokázali využít výškové převahy a celkem jsme inkasovali v zápase čtyřikrát z těchto situací. Herně jsme rozhodně nepropadli a nebýt několika nevyužitých šancí z prvního poločasu, mohl být vývoj utkání více dramatický.“

Rožďalovice/ Hrubý Jeseník – Stratov 7-4 (4-0)
Branky: Kunc V., Vrabec A., Volek A., Volek A., Líbal M., Líbal M., Taneček Š. – Novotný A., Novotný A., Novotný A., Rýpar O.
Detail ze zápasu zde.
Aktuální tabulky všech týmů 7+1 Starších žáků si můžete prohlédnout zde. Naši se drží na pořád velmi pěkné čtvrté příčce s třinácti body.

Na další utkání si stejně jako dorost a ostatní mužstva budou muset žáci počkat, bohužel v tuto chvíli nedokážeme odhadnout, kdy se tak stane.

Muže srazili standardky a odjížděli s nelichotivým „bůrem“!

S velkým odhodláním, nabuzením a s chutí jsme odjížděli na zápas do Poříčan, kde nás čekal velmi těžký zápas proti domácímu béčku. Ti tento zápas rozhodně nechtěli podcenit, a tak povolali také 3 posily z řad divizního áčka. Ti sice nakonec hráli významnou roli v zápase, ale co nám především srazilo vaz, byly trestuhodné čtyři branky po standardních situacích, což se nám prostě v zápasech jako jsou tyto, stávat nemůže! Pojďme ale blíže k zápasu. Prvních patnáct minut, a tedy do prvního gólu jsme se snažili hrát aktivně a náznaky šancí jsme si vypracovali, škoda jen že jsme nedokázali některou dotáhnout do brankové příležitosti. A tak první branku dali domácí po první standardní situaci – rohový kop na přední tyč a prodlouženém míči se nejlépe zorientoval Hybner: 1-0. Druhou branku přidali domácí opět po standardní situaci, tentokrát volný přímý kop se dostal až do vápna opět k Hybnerovi, který nikým neatakován pohodlně poslal míč hlavou do šibenice: 2-0. Třetí branka byla jediná, která vyplynula ze hry – po kombinaci si domácí Gajdasz zpracoval balón a pohotovou ranou zpoza vápna zavěsil přesně pod břevno: 3-0, To jsme v 38. minutě, když domácí zahrávali další standardní situaci, ze které sice skórovali z evidentního offsidu, ale hlavní rozhodčí na to vůbec nereagoval a branku i přes protesty uznal: 4-0. Tak skončil jeden z našich nejhorších poločasů vůbec. Během první půli se nám přiliž nedařilo podržet míč.  Dokázali jsme si vytvořit dvě příležitosti v podobě nepřímého kopu v soupeřově vápně a šance Honzy Vlacha z úhlu, ale ani jedna gólem neskončila. Druhá půle byla už vyrovnanější domácí měli sice několik příležitostí ke skórování, buď ale skončili zákrokem našeho gólmana nebo akci zastavili naši obránci. Naše hra se zlepšila byli jsme více na balónu, ale gól se nám bohužel vstřelit nepodařilo. Domácí pak v 75. minutě využili čtvrtou standardní situaci, a to opět rohový kop – na přední tyči si naběhl střídající Chocholáč a lehkou tečí poslal míč do naší branky: 5-0. Do konce zápasu pak už žádná branka nepadla, a tak jsme nakonec ještě pokopaní s pěti góly odjížděli naštvaní domů.

Hodnocení nepovedeného zápasu od trenéra Michal Kubína ml. a jeho asistenta Davida Kubína:

Trenér, Michal K.: „Zápas v Poříčanech se mi nehodnotí dobře. K zápasu jsme jeli odhodlaní, sebevědomí z předchozích zápasů a s tím, že si z Poříčan odvezeme nějaké body. Chtěli jsme také natáhnout naši šňůru bez porážky, ale to se nám bohužel nepovedlo. Výsledek až tak neodpovídá průběhu utkání, které bylo velmi bojovné, plné soubojů a faulů, ale nutno říct, že větší kvalita byla na straně domácích, hlavně díky našemu přístupu k utkání. Věděli jsme, že Poříčany v domácím prostředí využívají pár hráčů z A týmu a naše očekávání se naplnila. Tento faktor nerozhodl o tom, že jsme prohráli takovým rozdílem, ale rozhodně to přidalo na kvalitě celkové hry týmu Poříčan. Prostě se na nás připravili, jak jen bylo možné, využili možnosti si pomoci dalšími hráči a zápas tak díky tomu dopadl lépe v jejich prospěch. Zápas, ale nerozhodli tito hráči. Zápas rozhodly naše individuální chyby při bránění standardních situací. 4 z 5ti obdržených gólů byly ze standardní situace a to se nesmí stát. Ne 4x v jednom zápase. To se můžeme připravit, jak chceme, říct si cokoli, ale taková nedisciplinovanost veškerou tu práci zhatí. Můžeme trénovat tvrdě jak chceme, ale pokud pak někdo nesplní povinnost a nebrání svého hráče, v tomto případě opakovaně, je to jen podcenění situace nebo jednoduše se na to bránění kašle. A takové mužstvo jako jsou Poříčany a ke všemu posilněné o kvalitní a zkušené hráče z divize, tak je jasné že takové chyby potrestají. Bohužel to nebyla jen tato věc, ale i naše nasazení a agresivita v soubojích nebyla taková, jakou jsme po klukách chtěli. Ve většině soubojů jsme byli druzí, souboje jsme prohrávali a z toho pak plynou následné chyby, fauly a standardní situace. Prohra nás mrzí, ale více než prohra nás mrzí způsob, jakým k tomu došlo. To je věc, kterou musíme rozhodně zlepšit, pokud chceme pomýšlet na nějaké vyšší cíle. Bohužel teď musíme program přizpůsobit opatřením z důvodu Covidu a pokusit se si udržet formu i přes tuto pauzu. Pokud dojde k uvolnění nějakých opatření, chceme opět navázat na vlnu na které jsme byli – sbírat body, bavit se hrou a bavit naše skvělé fanoušky.“

Asistent, David K.: „Na hřiště do Poříčan jsme jeli s velkým respektem, ale i s cílem o dobrý výsledek. Už před začátkem zápasu bylo avizované, že rezervě Poříčan pomůžou i hráči z A týmu. Začátek zápasu nám hned nastínil, jak bude celý zápas vypadat. Domácí byli velmi nebezpečný ale tomu jsme dopomáhali i my naším malým důrazem. Zahodili jsme několik slibných gólových šancí. Velmi špatně jsme bránili standardky, a to se nám vymstilo, 4 z 5 gólů ze standardek nasvědčují o tom, co musíme okamžitě zlepšit a na čem pracovat. Na soupeře jsme trochu ztráceli herně, ale o to víc jsme měli přitvrdit a soupeři hru otrávit.  Pochválil bych celý tým za to, že za stavu 4:0 v poločase důstojně bojovali do posledních minut a rvali se o lepší výsledek. Tento zápas jsme nezvládli, ale jede se dál a naší poctivou prací a vůlí všechny tyto překážky společně zvládneme.“

Poříčany „B“ – Stratov 5-0 (4-0)
Branky:
 16. Hybner M. (1-0), 30. Hybner M. (2-0), 36. Gajdasz M. (3-0), 38. Hampl L. (4-0), 75. Chocholáč D. (5-0)
Podrobný report ze zápasu je k dispozici zde.
Aktuální postavení všech týmů tabulky si můžete prohlédnout zde.

I přes tuto porážku se nacházíme na pěkném třetím místě se ziskem patnácti bodů.

Stejně jako dorost, starší žáci a všichni si musíme počkat na vyjádření FAČR o dalších zápasech.

Co dodat závěrem souhrn, na nejméně tři týdny nás čeká pauza od fotbalu v rámci fotbalových zápasů v návaznosti na opatření, které vláda ČR uvedla v platnost od 13.10. 2020. O osudu soutěží se bude jednat v následujících dnech či týdnech. Vzhledem k datumu předpokládaného uvolnění opatření, která byla vydána, tedy 3.11.2020 se dá očekávat, že podzimní fotbalová část bude pozastavena, respektive ukončena a minimálně zápasy všech amatérských soutěží se budou dohrávat na jaře 2021. Vše samozřejmě bude záležet na vývoji pandemie COVID-19, jak se nám podaří se situací vypořádat a vše je tedy pro tuto chvíli ve hvězdách a nikdo neví jak a kdy budou soutěže amatérské či profesionální v České republice pokračovat. Pěvně věříme, že se soutěže rozeběhnou v co možná v nejkratší době a opět se budeme moct těšit z fotbalu. O nejnovějších informacích ohledně soutěží. dohrávkách, či ukončení podzimní části vás budeme informovat na naší facebookové stránce a také samozřejmě v článku na našem webu.

Hashtag #305 – 3 – body dorostenců, 0 – žáci bez bodu, 5 – inkasovaných branek mužů!

Děkujeme za přízeň, podporu fanoušků, ale samozřejmě děkujeme i těm, co se na všem v pozadí podílejí!

#DYCKYSTRATOV
TJ Sokol Stratov, spolek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..