Menu Zavřeno

8. kolo – Okresní přebor – dorost

Pátek – Stratov 0-11 (0-3)

Branky Stratova: 15. Chmelík M. (0-1), 31. Fránek M. (0-2), 44. Steinbach V. (0-3), 51. Bureš M. (0-4), 66. Prokeš M. (0-5), 68. Povolný P. (0-6), 75. Šoral J. (0-7), 77. Prokeš M. (0-8), 81. Fránek M. (0-9), 88. Prokeš M. (0-10), 90. Šemlej L. (0-11)

Po třech domácích utkáních v řadě čekal na naše dorostence výlet na hřiště soupeře a to konkrétně do Pátku, kde na ně čekal poslední celek tabulky. Podle toho jsme taky jeli s jasným cílem získat tři body a vylepšit si své negativní skóre. Naši odjeli na zápas nakonec opět pouze s jedním hráčem na střídačce.

Taktika byla od začátku nastavená jasně, na nic nečekat a napadat ihned rozehrávku domácích. Tahle taktika přinesla ovoce  hned na začátku utkání, když ve 2. minutě jsme po dobrém presingu a po faulu v pokutovém území domácích, dostali naši výhodu v podobě pokutového kopu. K penaltě se postavil tentokrát Fránek, ale bohužel stejně jako v minulém zápase nabídnutou penaltu neproměnil a napodobil tak Prokeše. Naši byli nadále aktivní a první branka přišla v 15. minutě, když se prosadil Chmelík, pěknou střelou zpoza vápna soupeře: 0-1. Tento vstřelený gól byl velmi důležitý, protože dodal celému týmu klid na kopačky. Druhou branku jsme přidali o další čtvrt hodinku později v 31. když hlavičkou přesně zamířil Fránek, po výborném přetaženém centru Povolného: 0-2. Soupeř se dostával na naši půlku jen sporadicky a to hlavně jen díky dlouhým nákopům a standardním situacím. Po jedné z nich měli domácí velkou šanci ke skórování, tu ale skvělým reflexem zneškodnil Šemlej v naší brance. Definitivní klid nám poté dodal Steinbach, který se prosadil minutu před koncem poločasu: 0-3. Naši tak pohodlně kráčeli k povinným třem bodům.
Druhá půle začala stejně jako skončila ta první, nadále aktivní hrou a četnou střelbou našich. V 51. přidal čtvrtou branku Bureš, pěknou střelou z vápna: 0-4. Velmi důležitý moment pro další průběh zápasu bylo vyloučení domácího stopera v 63. po dvou žlutých kartách (po hrubém faulu a následně za řeči). Od té doby už pak byla hra jednoznačná, a už se hrálo jen na jednu branku a bylo jen otázkou kolik naši nakonec vstřelí branek. Prokeš se vysunul nahoru a to zužitkoval již po třech minutách, když v 66. zvyšoval na: 0-5. O další dvě minuty později v 68. vstřelil krásnou branku Povolný, který se prosadil ranou z cca 40 metrů: 0-6. Naši byli nadále při chuti a další branku přidal také velmi aktivní Šoral, který si připsal kromě gólu také čtyři asistence: 0-7. V 77. přidal svou druhou branku v zápase Prokeš: 0-8. Další branka přišla v 81. když svou druhou trefu v zápase přidal Fránek, ten se prezentoval podobně skvělou ranou jako Povolný ze 40 metrů: 0-9. Svůj hattrick během dvaadvaceti minut dokonal Prokeš v 88.: 0-10. Poslední branku zápasu symbolicky završil náš brankář Šemlej, který dostal příležitost zúžitkovat nabídnutou penaltu, poradil si bez problému a nedal svému protějšku v brance šanci a penaltu proměnil: 0-11. Vzhledem k tomu, že penalta byla v 90. rozhodčí poté zápas ukončil.

Naši si tak užili zápas a konečně byly po dobrých výkonech z předešlých zápasů odměněni třemi body do tabulky. Za výkon svým klukům poděkoval i trenér Michal Miklis, zároveň, ale doufá, že pár jedinců změní svůj postoj a začnou opět chodit na tréninky a zápasy, protože bez nich to dlouhodobě ve 12 lidech hrát nejde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..