Menu Zavřeno

V přípravném utkání mužů bylo k vidění osm branek!

Stratov – Braník U19 6-2 (1-0)

Branky Stratova: 34. Schneider F. (1-0), 52. Vlach J. (2-0), 63. Jarolím T. z pen. (3-0), 67. Schneider F. (4-0), 70. Pačesný J. (5-0), 78. Novák L. (6-0)

V pátek jsem započali v rámci kategorie mužů, soustředění po taktovkou hrajícího trenéra M. Kubína, které s sebou neslo celkem 6 tréninkových cyklů rozložených do pátku, soboty a neděle. Vyvrcholením celého soustředění bylo přátelské utkání proti ABC Braník U19, hrajícím druhou nejvyšší celostátní soutěž dorostu. Po dvou remízových přátelských zápasech ze hřišť okresních soupeřů (4-4 v Kostomlatech a 1-1 v Přerově n/L.) jsem se poprvé představili v domácím prostředí. Všichni si vědomi kvalit mladíků Braníku a šesti tréninkových cyklů v nohách, jsme vstupovali do utkání v respektem a touhou zakončit naše soustředění v kvalitním a pohledným utkání.

Od prvních minut bylo zřejmé, že nás čeká velmi náročný zápas, protože pražští dorostenci byli velmi dobře rychlostně i fotbalově vybavení. Hosté se drželi na míči a snažili se kombinovat, nicméně naše kompaktní postavení hostům jejich kombinaci velmi dobře četlo a nedovolovalo jim dostat se do nebezpečných prostorů. Hosté se tak dostali pár do střel zpoza vápna, ale s těmi náš brankář problémy neměl. Ve 20. se do šance dostával L. Novák po dobré kombinaci se Schneiderem, první jmenovaný ale situaci do zakončení nedopracoval. V 25. se po zaváhání při naší rozehrávce hosté dostali do gólové šance z vápna ovšem nezakončili přesně a míč si našel Kaucký. My jsme se snažili hrozit z brejků a křídelních prostorů a to se povedlo ve 34.. Po povedené trase od rozehrávajícího Kubína, kvalitnímu přízemnímu centru Valtera a důraznému a hlavně přesnému zakončení od Schneidera F. dostali do vedení: 1-0. Hosté nadále nic neměnili a hráli svoji aktivní hru plnou přihrávek a kombinací, po jedné ze standartek se dobrou střelou prezentoval hostující záložník, jeho střela ale brankou neskončila. Poločasové skóre tedy bylo 1-0.

Ve druhém poločase zabojoval na polovině soupeře Vlach J. a po samostatné akci z 52. zakončil podél gólmana hostů: 2-0. V minutě 63. po dlouhém výkopu Kauckého a následném souboji ve vápně hostí byl faulován Poborský. Rozhodčí nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil kapitán Jarolím T.: 3-0. V 67. byl důrazný Schneider F. ve vápně po jeho dorážce zakončil přesně do sítě hostů: 4-0. Opět po dlouhém výkopu Kauckého v 70. si našel míč střídající Pačesný J. a svým důrazem se dokázal prosadit: 5-0. O dalších 8 minut později se po rozehraném rohovém kopu se dostal k míči Novák L. a přesnou křižnou ranou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci: 6-0. Během tří minut poté následovali dvě vyložené šance hostů, když se nejprve z levé a poté i pravé strany dostali hosté za naši obranu, změnu skóre ale ani v jednom z nich náš gólman nepřipustil. Hosté se snažili nadále kombinovat a vstřelit tak nějakou branku, to se jim nakonec i povedlo. V 85. po zaváhání v našem pokutovém území a nešťastném kopnutí hosté kopali penaltu kterou s přehledem střelou k tyči proměnili: 6-1. V samotném závěru v 89. zápasu nás hosté potrestali podruhé, po kvalitním protiútoku a nedostoupení v našem vápně se hosté dostali k míči, a kvalitní střelou uzavřeli skóre utkání na 6-2 v náš prospěch.

Konečná vysoká výhra 6-2 byla skvělým zakončením našeho soustředění, škoda dvou pozdních inkasovaných branek v závěru utkání. Poslední generálkou před startem nové sezóny bude jubilení 25. ročník Memoriálu Oldřicha Krejčíka st., který se odehraje v sobotu 14.8. počínaje prezentací mužstev a dalších informací od 9:30. Budeme se na Vás těšit! 

#DYCKYSTRATOV
TJ Sokol Stratov, spolek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..