Menu Zavřeno

Příprava nové sezóny zahájena!

V tomto týdnu začala příprava na novou fotbalovou sezónu. Do té vstupujeme opět se třemi týmy různých věkových kategorií, kdy mužstvo dospělých doplňují tradičně starší žáci a zcela nově také výběr dorostenců.

Během přestávky došlo z rozhodnutí OFS Nymburk k přeskupení soutěží a přerozdělení skupin dospělých. Ti budou znovu působit ve skupině A III. třídy, kde je ale zredukován počet účastníků na 11 týmů. Utkáme se tak s tradičními soupeři a po delší době také znovu s FK Litol a béčkem Poříčan. Zároveň došlo k úpravě herního systému, kdy se bude základní část hrát standardně dvoukolově „každý s každým“, ale následně je přidána „nadstavba“ o celkové pořadí. Nutno poznamenat, že výsledky nadstavbové části zároveň nebudou mít vliv na postupy a sestupy v jednotlivých skupinách, které tak budou rozhodnuty dle umístění mužstev v jednotlivých skupinách již po skončení základní části, a proto z našeho pohledu zavedení nadstavby zcela postrádá smyslu.

Velká změna proběhla na pozici hlavního trenéra. Po dlouhých letech skončil na lavičce na vlastní žádost Michal Kubín st. a po zvážení několika dalších možností nakonec tuto roli převzal Michal Kubín ml., který bude za pomoci asistentů Davida Kubína a Ládi Tangla kloubit tento post s aktivní hráčskou kariérou v divizním FK Brandýs nad Labem. Jsme přesvědčeni, že jeho zkušenosti z vyšších soutěží přinesou týmu potřebné herní i výsledkové zlepšení a naplnění herního potenciálu, který věříme, že celé mužstvo nepochybně má.

Hráčský kádr dospělých velkých změn zatím nedoznal. Přesto jsme jednu posilu už přivítali, když na přestup ze Semic přišel zkušený stoper Jaroslav Bošina. Opačným směrem pak zamířil od nás Zbyněk Walter. Zároveň není vyloučeno, že některé pohyby v kádru ještě proběhnou.

Velká výzva čeká nově sestavený tým dorostenců. Jde o historicky první tým této věkové kategorie, který bude hájit barvy Stratova. Několik členů prošlo všemi našimi mládežnickými kategoriemi již od přípravky a celek je doplněn o hráče, kteří dříve oblékali dres Kostomlat, Ostré nebo Lysé nad Labem. Trenérem dorosteneckého týmu byl jmenován Michal Miklis spolu s asistentem Láďou Tanglem.

Tým starších žáků bude hrát znovu Okresní soutěž, která se hraje na menším hřišti formou 7+1 a letos bude mít 13 účastníků. Zde zůstal herní systém zachován v tradiční podobě, tedy standardně dvoukolově „každý s každým“. Tým bude mít i nadále na starosti Richard Novotný.

Rozlosování všech našich týmů v podzimní části sezóny přineseme v nejbližších dnech. Pokud nezasáhne opět vyšší moc, tak nová sezóna odstartuje v neděli 23. 8. 2020 .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..